tiistai 11. joulukuuta 2012

Greetings from Portugal! (in finnish)

Hei vain kaikille!

Nyt on niin pöllö olo, että kirjottelen tällä kertaa ihan vaan Suomeksi.
Eli, oon nyt tällä hetkellä Pohjois Portugalissa, Porton kaupungissa. Tämä ei suinkaan ole mikään varsinainen lomamatka:
Olen ollut mukana Äänekosken nuorisovaltuustossa pian kaksi vuotta, eli yhden toimikauden verran. Tämän valtuuston ideana on ajaa nuorten asemaa omalla kotipaikkakunnalla. Olemme olleet mukana EU:n You(th) In Action- ohjelmassa. Olemme nyt siis Portugalissa miettimässä kansainvälisellä tasolla, kuinka voisimme edistää nuorten asemaa ja saamassa hyviä toimintaideoita muiden maiden nuorisovaltuustoilta. En valitettavasti osaa tähän hätään selittää tätä nyt paremmin, mutta ehkäpä ymmärsitte jotakin. :D Mutta EN siis ole lomalla.

Me lähdettiin matkaan Sunnuntai-iltana. Hypättiin VR:n junaan ja lähdettiin matkaan. Tietty, koska on kyse VR:stä, tälläkään kertaa ei selvitty ilman pieniä vastoinkäymisiä. Minun ja toisen ryhmän jäsenen opiskelijakortit/laput eivät kelvanneet, joten jouduimme ostamaan uuden (kalliin) junalipun. Se ei onneksi ollut kovin vaikeaa. Myöhemmin tuli kuulutus, että edellä olevan junan vaunu on hajonnut ja joudumme tekemään ylimääräisen pysähdyksen. Lisäksi meidän valmiiksi täyteen junaamme olisi tullut n. 200 kappaletta uusia matkustajia. Not bad.


 Kun sitten lopulta päästiin turvallisesti Helsinkiin asti, odotimme n. 30 min bussia jotta päästäisiin lentokenttä hotellille. Sinnekin asti onneksi päästiin turvallisesti ja nukuttiin sitten runsaat 2 tunnin yöunet hotellihuoneissa. Kello soi pikkasen ennen aamu kolmea, jonka jälkeen suunnattiin lentokentälle. Kentällä ei onneksi ollut juuri ollenkaan ruuhkaa ja check in sekä turvatatarkastus meni kaikilta oikein sujuvasti. Odoteltiin pari tuntia lentokonetta ja kuuden aikoihin taidettiin lähteä matkaan. Lento kesti suunnilleen 4 tuntia, mikä ei onneksi ollut kovin paha.
Me laskeuduttiin ensin Lissaboniin, jossa meillä oli n. puolisen tuntia aikaa vaihtaa konetta, joka lentäis sitten suoraan Portoon. Harmiksemme yhdellä ryhmän jäsenistä sattui olemaan korvatulehdus ja lennot tekivät todella kipeää. Lissabonissa jouduimme miettimään hetken aikaa, menemmekö myöhemmällä koneella vaiko junalla, koska lentokoneessa matkustaminen oli niin tuskaisaa. Päätimme kuitenkin mennä koneella ja onneksi lento ei kestänyt 35 minuuttia pidempään.

Tottakai päästiin onneksi turvallisesti ja hyvissä ajoin Portoon. Meillä oli koko päivä aikaa kierrellä ja ihmetellä Porton kaupunkia, koska meidät tultiin hakemaan vasta ilta viideltä kentältä. Me jätettiin matkalaukut kentällä oleviin säilytyslokeroihin ja lähdettiin kiertelemään. Matkusteltiin tosi paljon metrolla, mikä oli mulle ainakin ensimäinen kerta. Metroyhteydet toimii tosi hyvin ja tsydeemit on hienoja. Enin täytyy ostaa vaivaiset pari euroa maksava metrolippu/kortti, jota sitten aina ladataan sitä mukaan, kun sillä haluaa matkustaa. Lataaminenkaan ei maksanut kun 1-2e. Kätevää.

Jo pelkästään Porton kaupunki on jotenkin niin mahtavannäkönen, että olis kiva kiertää koko Portugali ja nähdä kaikki. Täällä paikallisetkin on todella ystävällisiä ja ymmärtää hyvin englantia. On siis tosi helppo mennä kysymään, jos jokin on epäselvää. Myöskin ruoka on HYVÄÄ ja täyttävää. Huh.
Huono puoli on, että hotellissa on ihan sika kylmä. Viime yönä jouduin heittämään kahden peiton lisäksi hupparin ja ponchon päälle, että selvisin jotenkin hengissä. Hurrrr...

Tänään tutustutaan vähän Romanian, Portugalin ja Italian nuorisovaltuuston jäseniin ja sitten on jotain muutakin ohjelmaa. Ainakin meidän hieno suomi-ilta on tulossa myöhemmin illalla!

Yritän päästä kirjottelemaan vähän lisää kuulumisia tässä viikon aikana. Muistakaa pukea paljon päälle kun meette pihalle :) Täällä lämpötilat huitelee 10 asteessa ja aurinko paistaa. Ei siis mikään mahdottoman lämmin täälläkään ole, mutta eipähän oo lunta ainakaan :--P
Voikaa hyvin ja olkaa ihmisiks!

-Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti